בעקבות פרויקט פא"ר ולאחר תהליך ממושך של אישור המועמדות, התקבלה האוניברסיטה הפתוחה כחברה ברשימת מוסדות ההשכלה הגבוהה בעולם אשר פתחו חומרי לימוד אקדמיים לצפייה חופשית באינטרנט ולשימוש הציבור הרחב ללא תשלום. האוניברסיטה הפתוחה היא החלוצה והיחידה מישראל, ומובילה את נושא הפתיחה החופשית של ספרי-לימוד אלקטרוניים וקוליים ושל חומרי-הלמידה הנלווים אליהם בארץ.
הקונסורציום הוא גוף בינלאומי המנוהל על ידי אוניברסיטת MIT בבוסטון, שהינה חלוצת תנועת ה-OCW (ראשי תיבות של Open Course-Ware, כלומר פתיחת חומרי [לימוד ששיכים ל-] קורסים). בקונסורציום חברים כיום יותר מ-200 מוסדות מעשרות מדינות, החל באפגניסטן וכלה ב-וויטנאם. לאלה נוספים גם פרויקטים של פתיחת חומרי לימוד כגון Connexions של אוניברסיטת רייס בטקסס, ה- Commonwealth of Learning של חבר העמים הבריטי ועוד. החברות בקונסורציום מחייבת פתיחה של חומרי לימוד לפחות בעשרה קורסים, חינם ותוך מתן אפשרות למשתמשים חיצוניים לעשות בחומר ככל שירצו אך ורק למטרות הוראה ומחקר (תחת רשיון קריאטיב קומונס) במסגרת לא-מסחרית וללא כוונת רווח. גופים בינלאומיים כאו"נסקו וה-OECD מגדירים את תנועת ה-OCW העולמית כבעלת פוטנציאל עצום לפתיחת שערי ההשכלה הגבוהה לציבורים נרחבים, בפרט במדינות המתפתחות.
בפרויקט פא"ר פתחה האו"פ עד כה חומרי לימוד בלמעלה מ-100 קורסים, ובהם כ-45 ספרי-לימוד בפורמט e-book וספרים קוליים בפורמט MP3.
2 תגובות:
כל הכבוד לפתוחה.
אני רוצה לציין שפרוייקט פאר של הפתוחה הוא בין הטובים ביותר ברשת.
אני אישית בדקתי פרוייקט של MIT והוא לא מתקרב לרמה של הפתוחה.
הכי חשוב הוא שניתן לגשת לספרי לימוד דיגיטאלית ללא כל מגבלה, את זה MIT לא עשו, הם בסך הכל מספקים סיליבוס,מחברות (לא תמיד),קצת בחינות והכי גרוע האתר פשוט לא ברמה.
תמשיכו את העבודה המעולה.
מה שאוניברסיטה הפתוחה עושה בשנים האחרונות, שאר האוניברסיטאות יעשו עוד 20 שנה.
העתיד הוא הטכנולוגיה והאינטרנט.
כל הכבוד לפתוחה על ההשקעה
פרוייקט אדיר ונדיר מסוגו בארץ
ישר כוח
הוסף רשומת תגובה