בערב חג השבועות חשפו אנשי הפיתוח של גוגל (וידיאו, 80 דק' ארוכות (-: ) פלטפורמת תקשורת חדשה שכינויה Google Wave . מאז, זהו אחד מנושאי השיח הבולטים ביותר במדיה החברתית (בלוגים, טוויטר, והתחלת מעקב ב-google trends ).
מבלי להיכנס לתיאורים פרטניים מאוד של יכולות המוצר, ניתן לומר שהשינוי הגדול והבולט ביותר שמבשרת הפלטפורמה החדשה הזו הוא הסרת המחסומים הקיימים היום בין סוגים שונים של אמצעי התקשרות מקוונים לחילופי מידע ושיתוף במשאבי מידע (IM, דואל, פורום, צ'ט, רשתות חברתיות, בלוגים, דפי ויקי, טלפונים סלולאריים ועוד). אם כיום אנו יכולים לנהל שרשור שיחה בין מספר משתתפים בפורום, או בדואל או בתגובות/שיחה בבלוג וויקי, כשכל "שיחה" כזו ייחודית לכלי שבו היא מתנהלת, הרי שב- google wave ניתן ליצור שרשור חי (wave) שאותו ניתן להטמיע בקלות רבה באתרים, לקשר לטלפון סלולארי ולשתף אחרים באמצעות ממשק ה-google wave . כל משתתפי ה-wave יכולים להגיב בשרשור (במקום הרלוונטי בשיח, לא רק בסופו) בכלי המתאים להם ובכל שלב ניתן לשלב נמענים נוספים הרואים את כל השרשור ואף יכולים לשחזר את התפתחותו בלחיצת כפתור.
הקלות הרבה של שיתוף ועריכה של משאבי מידע (הודעות, מסמכים, קבצי מדיה) באמצעות "גרור וזרוק", ותיעוד מפורט של ה"היסטוריה" של כל wave, יהפכו את הכלי החדש לאמצעי קל ונוח לעבודה שיתופית. הייחוד של ה-wave הוא שילוב בתצוגה אחת של המסמך עצמו והתקשורת המתרחשת בין השותפים לו במקום הרלוונטי במסמך. מאפיין זה, לצד כלי "היסטוריה" מתוחכם, בודק איות חכם, אפשרות של עבודה בו-זמנית על המסמך מפלטפורמות שונות ויכולת הפקה של גירסאות "לפרסום" נטולות הערות ואינטראקציה, מרמזים על אפשרויות שימוש נרחבות של google wave כאמצעי לעבודה ולמידה שיתופית בארגונים ומוסדות חינוך, למשל.
ה-google wave הוא פרויקט קוד פתוח, ובהצגת המוצר הושם דגש רב על הפתיחות והשאיפה של Google לשתף את קהילת המפתחים בהרחבת יכולותיו של המוצר החדש. בדרך זו ניתן יהיה להגיע במהירות רבה יותר לפיתוחים שיענו על צרכים ייחודיים של קהילות משתמשים שונות - כמו למשל התממשקות לטוויטר, לפייסבוק, לשירותי דואל מקוונים אחרים ועוד.
כמו כל מצגת בכנס מפתחים, המוצר נראה מלהיב. התפיסה חדשנית, האפשרויות אינסופיות והעתיד ורוד ביותר. עם זאת, כדאי לחכות לשחרור גירסא למשתמשים כדי לבחון עד כמה באמת יוגשמו ההבטחות שניתנו בחשיפה הראשונית. בינתיים אפשר להיכנס לתור המבקשים להשתתף בהתנסות...
תמי נויטל
יום ראשון, 31 במאי 2009
הירשם ל-
תגובות לפרסום (Atom)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה